Kyrönjoen tulvavahti 2020

Tässä kuvakoosteina alusta loppuun kevättalven jäätilanne Isonkyrön Ulvilasta 2020. Jäät lähtivät 11.3.2020, eli selkeästi talven puolella.

Kyrönjoen tulvavahti 12.2.2020

Ensimmäinen päivitys tälle kevättä ja se tapahtuu taas aikasemmin kuin normaalisti.

Tilanne: 12.2.2020 iltapäivällä Isonkyrön Ulvilassa.

Joki jäätyi tässä vasta ihan hiljan ja nyt se sulaa taas vauhdilla. Tosin vuoden 2019 puolella ehti olla hetken jäät joessa, mutta nekin suli saman tien pois. Nyt sulamisen yhteydessä joen pinta on ollut nopeassa nousussa. Mitään hälyttävää tässä ei silti ole, koska joessa on tilaa veden pinnan nousta. Nyt on mielenkiintoista nähdä, sulaako jäät vai tuleeko talvi takaisin? Seuraamme tilannetta ja palaamme taas uudella päivityksellä, kun tilanne sitä vaatii.

Kyrönjoen tulvavahti 16.2.2020

Tilanne: 16.2.2020 iltapäivällä Isonkyrön Ulvilassa.


Joen jään päälle on satanut vettä ja jäät sulavat pikku hiljaa leudossa säässä. Viime päivityksestä (12.2.) on erona myös se, että veden pinta on laskenut niin, että osa jäistä on jäänyt rannalle. Nyt seurataan jäiden sulamista, samalla kun myrskytuulet ovat voimistumassa. On mielenkiintosta nähdä mitä jäille tapahtuu, kun vesisade ja myrskytuulet alkavat riehumaan lakeudella. Ensi yöksi on luvattu vaarallisen voimakasta myrskyä. Mitään tulvia tässä vaiheessa ei ole luvassa. Seurataan tilannetta.

Kyrönjoen tulvavahti 18.2.2020

Tilanne: 18.2.2020 iltapäivällä Isonkyrön Ulvilassa.


Jäät ovat jo enimmäkseen lähteneet joella liikkeelle, tosin Isonkyrön Ulvilassa, kohdassa josta kuvat on, jäät ovat osaksi vielä paikallaan. Luulisi niidenkin lähtevän liikkeelle hetkellä millä hyvänsä. Veden pinta on taas ollut nopeassa nousussa, mutta mitään tulvavaaraa ei toistaiseksi ole. Jäät ovat myös sen verran ohuita, että ne eivät varmaan mitään suuria patoja näillä näkymin tee. Seurataan tilannetta.

Kyrönjoen tulvavahti 19.2.2020

Tilanne: 19.2.2020 illalla Isonkyrön Ulvilassa.


Jäät lähtivät 19.2. yön aikana liikkeelle ja nyt joki on Isonkyrön Ulvilassa vapaana jäistä. Samalla vedenpinta on jatkanut nousuaan. Tosin mitään hälyttävää ei ole vielä tapahtumassa. Alajuoksulla, lähellä Tervajokea on vielä jäitä. Seurataan tilannetta.

Kyrönjoen tulvavahti 9.3.2020

Tilanne: 9.3.2020 illalla Isonkyrön Ulvilassa.

Joki jäätyi uudelleen pikku hiljaa viime päivityksen jälkeen 19.2. Veden pinta on samalla laskenut todella alhaalle. Nyt kelit ovat taas lämmenneet ja jäät sulavat taas. Mielenkiintoista seurata kuinka kauan näiden jäiden sulminen kestää? Seurataan tilannetta.

Kyrönjoen tulvavahti 12.3.2020

Tilanne: 12.3.2020 illalla Isonkyrön Ulvilassa.

Ohuet jäät lähtivät 11.3. illan pimeyden aikana liikkeelle ja nyt joki on Isonkyrön Ulvilassa vapaana jäistä. Samalla vedenpinta on noussut maltillisesti. Kelit ovat taas jäähtymässä, joten on mielenkiintoista seurata saako joki jääkannen taas? Seurataan tilannetta.


Joki ei enää jäätynyt uudestaan, joten merkitään aikakirjoihin, että jäät lähtivät tänä keväänä (talvella) 11.3.2020.