Kyrönjoen tulvavahti 2021

Tässä kuvakoosteina alusta loppuun kevään 2021 jäätilanne Isonkyrön Ulvilasta. Jäät lähtivät Ulvilan kohdalta 31.3.2021, samalla Isossakyrössä koettiin jännittävimmät hetket.

Kyrönjoen tulvavahti 23.3.2021

Tilanne Isonkyrön Ulvilassa 23.3.2021 kello 18.58. Jäät alkoivat sulaa tänään vauhdilla ja samalla vettä alkoi kerääntymään jään päälle. Tässä vaiheessa suurin osa vedestä lienee syntynyt jään päältä sulaneesta lumesta. Joen uoma on onneksi alhaalla, joten sinne vettä kyllä mahtuu. Tosin lunta on paljon, joten pian nähdään kuinka käy.

Kyrönjoen tulvavahti 28.3.2021

Tilanne Kyrönjoella Isonkyrön Ulvilassa 28.3.2021 kello 15.08. Jäät sulavat vauhdilla ja sivut ovat jo auki. Sää on jatkumassa lämpimänä, joten jäät voivat lähteä seuraavan viikon aikana. Joen pinta on noussut, mutta ei vielä mitenkään vaarallisen korkealle.

Kyrönjoen tulvavahti 29.3.2021

Tilanne Kyrönjoella Isonkyrön Valtaalassa, Ulvilassa, Laurolassa ja Perttilänkoskella 29.3.2021 kello 17.17. Jäät sulavat edelleen vauhdilla ja sivut ovat auenneet enemmän. Tänään oli hieman kylmempi sää (+4c) ja samalla on vettä sadellut välillä. Joen pinta on nousee koko ajan. Sää on jatkumassa lämpimänä, joten jäiden lähtö tapahtunee lähipäivinä.

Kyrönjoen tulvavahti 31.3.2021 - jäät lähtee

Nyt jäät lähti. Tässä klo 13.35 kuvaa jäiden lähdöstä Isonkyrön Ulvilasta. Joen pinta on todella korkealla. Toivotaan että pahemmilta tulvilta vältytään.

Kyrönjoen tulvavahti 31.3.2021 - alkuilta

Ylistaron Heikkolassa jäät ovat vielä paikallaan ja hipovat jo siltaa. Isossakyrössä jäät ovat jo lähteneet liikkeelle ja Ulvilan kylässä ei näy kuin jokunen jäälautta ja joki virtaa vapaana. Jäät ovat pakkautuneet Isossakyrössä Reinilänkoskeen, vanhan kirkon edustalle. Joki hipoo tulvakorkeutta.

Kyrönjoen tulvavahti 1.4.2021

Ylistaron Heikkolassa jäät ovat lähteneet liikkeelle ja silta on edelleen paikoillaan. :)
Kuvaustilanteessa Isossakyrössä jäät olivat edelleen patona Reinilänkoskessa vanhan kirkon edustalla (Kirkonlahdella), mutta olivat samana iltana kello 21 jälkeen lähteneet liikkeelle.
Vähänkyrön kirkonmäen seudulla ja Järvenkylällä on pientä tulvaa havaittavissa. Kokonaisuutena jäät ja tulvat ovat aiheuttaneet siellä täällä vahinkoja. Isossakyrössä vettä on päätynyt talojen kellareihin sekä Pukkilansaarella vesi oli noussut tanssilattialle asti, lossin sähkömoottori oli kastunut ja monet rakenteet olivat vaurioituneet.

Tulvien kannalta tilanne on ollut koko ajan kohtuullinen. Mitään laajoja tulvia ei näillä näkymin ole tulossa, joten se on tässä positiivista.

Kyrönjoen tulvavahti 12.4.2021

Kyrönjoki vapautui jäistä noin viikko sitten ja joen pinta on laskenut voimakkaasti. Nyt tilanne vaikuttaa hyvältä ja mitään tulvavaaraa ei ole. Palataan asiaan, jos tilanne niin vaatii. Seurataan tilannetta.